شکستگی بینی

یکی از شایع ترین شکستگی ها در صورت، شکستگی بینی است، به دلیل اینکه بینی جزء جلوئی ترین قسمت از اجزاء صورت بوده و دارای استخوانهای نازکی است، این مشکل بیشتر شایع است و این مسئله باعث بدقیافه شدن شکل ظاهری افراد می شود.

جهت پیشگیری از شکستگی بینی تنها باید از وارد شدن ضربه به بینی خودداری کنید و هنگام بروز این مشکل گذاشتن‌ کیسه‌ یخ‌ برروی‌ بینی‌ بلافاصله‌ پس‌ از ضربه‌ برای‌ به‌ حداقل‌ رساندن‌ تورم‌ بینی‌ و جلوگیری از کبودی مفید است. در صورتی‌ که‌ خونریزی‌ بینی‌ شدید بوده‌ یا متوقف‌ نشود ‌ برای‌ درمان‌ طبی‌ اقدام فوری‌ توصیه‌ می‌گردد.

شکستگی‌های‌ مختصر بدون‌ تغییر شکل‌ بینی‌ معمولاً در عرض‌ چهار هفته‌ التیام‌ می‌یابند. شکستگی‌های‌ عمده‌ با جراحی‌ قابل‌ ترمیم‌ است‌. اگر بینی شکسته باشد ولی جابجایی و تغییر شکل نداشته باشد ، ممکن است به هیچ درمانی نیاز نباشد ، اما اگر جابجایی و تغییر شکل داشته باشد ، درمان جا اندازی و گچ گیری لازم خواهد بود. این عمل ممکن است با بی حسی موضعی در مطب یا تحت بیهوشی در اتاق عمل انجام شود. در صورت‌ نیاز به‌ جراحی‌، این‌ عمل‌ یا باید در طی‌ دو هفته‌ اول‌ پس‌ از شکستگی‌ انجام‌ گیرد یا در صورت‌ گذشت‌ بیش‌ از دو هفته‌ از زمان‌ شکستگی‌، جراحی‌ باید تا شش‌ ماه‌ بعد به‌ تعویق‌ افتد.

تشخیص شکستگی بینی بدلیل آنکه پس از آسیب، تورم ایجاد می شود و تغییر شکل های جزئی را می پوشاند، مشکل است اما پس از کاهش تورم، حدود 2 ـ 3 روز پس از آسیب  تشخیص راحت تر است. البته باید توجه داشته باشید،  در هر گونه شکستگی که منجر به تغییر فرم بینی شده یا اختلال‌ در تنفس‌ از راه‌ بینی‌ ایجاد گردد، جراحی‌ لازم‌ خواهد بود.حد اکثر تا دو هفته باید اصلاح گردد و در صورت تاخیر ، نوع عمل جراحی و زمان آن تفاوت خواهد کرد.

از شایع ترین علایم‌ شکستگی بینی می توان به درد بینی، تورم داخلی و خارجی،‌ خونریزی‌ بینی‌ تغییر رنگ‌ بینی‌، کبودی اطراف بینی و چشم، عدم‌ توانایی‌ در نفس‌ کشیدن‌ از بینی‌، بدشکلی‌ و تغییر ظاهر اشاره کرد.

شکستگی بینی تنها با بی حسی موضعی جا انداخته می شود. پزشک در این روش هیچ گونه برش وسیعی روی بینی ایجاد نمی کند بلکه تنها پس از بی حسی موضعی با ابزار خاصی، استخوان های جابه جا شده و شکسته را به جای اولیه خود می فرستد. این کار به این منظور انجام می شود که بیمار راحت تر تنفس بکند و وضعیت چهره او هم تا حدودی اصلاح شود.

شکستگی بینی خود به خود جوش خواهد خورد اما عوارضی‌ را به همراه خواهد داشت؛ عفونت‌ بینی‌ و سینوس‌ها، اختلال‌ دایمی‌ و‌ انحراف‌ تیغه‌ بینی‌ از شایع ترین عوارض هستند، بنابراین در صورت شکستگی به پزشک متخصص مراجعه کنید.

توجه داشته باشید همزمان با عمل جراحی شکستگی بینی نمی توانید عمل جراحی زیبایی را انجام دهید.

بدن شما برای ترمیم شکستگی نیاز به کربوهیدرات، پروتئین، چربی، ویتامین، مواد معدنی و آب دارد. موادی مثل شکر، نمک، الکل، کافئین و گوشت قرمز، روغن جامد، شیر پرچرب، می تواند موجب ضعیف شدن استخوان و کند شدن روند ترمیم شکستگی استخوان شوند. آبگوشت قلم گاو یا پای مرغ ، برای بهبود شکستگی مناسب است.

.
منابع:
.https://www.ir-med.com

error: Alert: Content selection is disabled!!